Μυστικά για Mocktails

Δες πώς μπορείς να σερβίρεις το mocktail που έφτιαξες:

1. Building method (μέθοδος χτισίματος): Πρόσθεσε τα υλικά ένα-ένα στο ποτήρι σερβιρίσματος ξεκινώντας από τον πάγο, εάν περιλαμβάνεται στη συνταγή.

2. Stirring method (μέθοδος ανακατέματος): Ανακάτεψε απαλά τα υλικά με τον πάγο σε ένα ποτήρι ανάμειξης, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Στη συνέχεια σούρωσε το μείγμα.

3. Shaking method (μέθοδος χτυπήματος): Χτύπησε τα υλικά με τον πάγο σε σέικερ για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Σούρωσε το μείγμα αφήνοντας τον χτυπημένο πάγο μέσα στο σέικερ και τοποθέτησε το στο κατάλληλο ποτήρι.

4. Blending method (μέθοδος ανάμειξης): Όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις συνδυασμό φρούτων, στερεών τροφίμων, πάγου κ.λπ. στο mocktail σας, βάλε όλα τα υλικά σε ένα ηλεκτρικό blender και χτύπησέ τα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εάν τα φρούτα είναι πολτοποιημένα, ο πάγος πρέπει να προστεθεί μετά τον πουρέ φρούτου για να αποφύγεις το ενδεχόμενο το ποτό σας να βγει πολύ αραιό.

5. Layering method (μέθοδος στρωσίματος): Τοποθέτησε τα υλικά σου το ένα πάνω από το άλλο σε στρώσεις, όταν αυτά είναι διαφορετικού χρώματος, γεύσης και υφής. Μπορείς να φτιάξεις ευκολά τις στρώσεις, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι.

Ισορροπήστε το γλυκό με το ξινό

Αν αναμείξεις χυμό λεμονιού με σιρόπι ζάχαρης σε αναλογία 1:1, θα έχεις μια μέση γλυκόξινη γεύση. Επειδή η γεύση είναι υποκειμενική, μπορείς να ρυθμίσεις την ισορροπία  στα mocktails προσθέτοντας λίγο περισσότερο χυμό ή σιρόπι. Προσάρμοσε τη μέθοδο αυτή σε οποιαδήποτε συνταγή.

Χρησιμοποίησε αγαύη αντί για ζάχαρη

Στο mocktail σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγαύη αντί για ζάχαρη. Η αγαύη έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και πολύ λιγότερη γλυκόζη. Υπολόγισε ότι το σιρόπι αγαύης είναι 30% πιο γλυκό από τη ζάχαρη. Επομένως, αντικαθιστάς τη ζάχαρη με αγαύη στη μισή ποσότητα (πχ. για 100 γρ. ζάχαρη χρησιμοποίησε 50 ml σιρόπι αγαύης).

Αναλογίες

Αν δεν έχεις δοσομετρητή no worries… Mια κουταλιά της σούπας αντιστοιχεί σε 15 ml και ένα κουταλάκι του γλυκού σε 5 ml.

Πάγος

Ίσως το βασικότερο συστατικό ενός mocktail. Αν αντί για έτοιμο πάγο χρησιμοποιήσεις τον δικό σου, βεβαιώσου ότι δεν περιέχει δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο. 

Ποτήρι σερβιρίσματος

Είναι σημαντικό το είδος του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσεις στο σερβίρισμα, ώστε το mocktail σου να διατηρηθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία και να μην αλλοιωθεί η γεύση και το άρωμά του. Κάποια από τα πιο γνωστά ποτήρια που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα των mocktails είναι το Old-fashioned (κοντό, βαρύ με παχιά βάση), το Highball (ψηλό και στενό ποτήρι), το Collins (ψηλότερο από το Highball), το ψηλό ποτήρι κρασιού και ψηλά ποτήρια με ανάγλυφα σχέδια (Tiki). Ωστόσο, μην κολλάς! Βαζάκια που έχεις στο σπίτι κάνουν εξίσου καλή δουλειά, και για το πάρτι σου τα πλαστικά ποτήρια πάντα είναι in.

Upgrade Your Drink

Το site αυτό δημιουργήθηκε από άτομα σαν και σένα. Ας γνωριστούμε! Είμαστε μια εθελοντική ομάδα φοιτητών και φοιτητριών που αναζητά εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, με λιγότερη κατανάλωση και κατάχρηση αλκοόλ.

Mocktails