Σιρόπι Κάρδαμου και Αγγουριού

Σιρόπι Κάρδαμου και Αγγουριού

Μια συνταγή: Από τον ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΡΙΠΙΔΗ

υλικα

 • Μισό ποτήρι νερό

 • Μισό ποτήρι ζάχαρη

 • 1 αγγούρι (ψιλοκομμένο και καθαρισμένο)

 • 5-6 σπόροι κάρδαμο ή ένα κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη

 • 3 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

 • Σε μία κατσαρόλα βράζεις μισό ποτήρι νερό, μισό ποτήρι ζάχαρη, 1 αγγούρι ψιλοκομμένο και καθαρισμένο, 5-6 σπόρους κάρδαμο κοπανισμένους ή ένα κουταλάκι έτοιμο κάρδαμο σε σκόνη και 3 φύλλα βασιλικού.
 • Βράζεις για 15′ και αφού κρυώσει το περνάς από σίτα.

  Γενικές συμβουλές για τα σιρόπια

  Τα περισσότερα mocktails χρησιμοποιούν ως βασική ύλη παρασκευής τους το σιρόπι ζάχαρης, απλό ή αρωματισμένο με διάφορα μπαχαρικά, λουλούδια κ.ά., τα οποία μπορείς πολύ εύκολα να προμηθευτείς στο εμπόριο.

  Το σιρόπι ζάχαρης περιέχει νερό και ζάχαρη, σε διάφορες αναλογίες, τα οποία βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει διαυγές το μείγμα. Όταν λιώσει η ζάχαρη, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν το παραβράζουμε. Αν παραβράσει χαλάει η σύστασή του. Η ζάχαρη που χρησιμοποιείται συνήθως είναι η κρυσταλλική λευκή, ωστόσο μπορεί να αντικατασταθεί και με άλλα γλυκαντικά, όπως μέλι, καστανή ζάχαρη κ.ά.

  Στις συνταγές κάποιων συνταγών mocktail που υπάρχουν στο site μας, έχουν χρησιμοποιηθεί έτοιμα, τυποποιημένα σιρόπια. Ωστόσο, η ομάδα μας θεώρησε καλό να προτείνει για κάποια από αυτά εύκολους  τρόπους παρασκευής  στο σπίτι. Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το σιρόπι μας, διαλέγουμε το απλό, το μεσαίο ή πλούσιο σιρόπι ή κάνουμε αντικατάσταση της ζάχαρης με κάποιο υποκατάστατο της αρεσκείας μας.

  Upgrade Your Drink

  Το site αυτό δημιουργήθηκε από άτομα σαν και σένα. Ας γνωριστούμε! Είμαστε μια εθελοντική ομάδα φοιτητών και φοιτητριών που αναζητά εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, με λιγότερη κατανάλωση και κατάχρηση αλκοόλ.

  Mocktails