Σιρόπι Τριαντάφυλλο
Μια συνταγή: Από την ομάδα μαςυλικα
25 γρ. ροδόνερο ή ανθόνερο
25 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βράζεις το νερό και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις το ροδόνερο ή ανθόνερο. Αφήνεις να κρυώσει, και είναι έτοιμο.
Γενικές συμβουλές για τα σιρόπια
Τα περισσότερα mocktails χρησιμοποιούν ως βασική ύλη παρασκευής τους το σιρόπι ζάχαρης, απλό ή αρωματισμένο με διάφορα μπαχαρικά, λουλούδια κ.ά., τα οποία μπορείς πολύ εύκολα να προμηθευτείς στο εμπόριο.
Το σιρόπι ζάχαρης περιέχει νερό και ζάχαρη, σε διάφορες αναλογίες, τα οποία βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει διαυγές το μείγμα. Όταν λιώσει η ζάχαρη, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν το παραβράζουμε. Αν παραβράσει χαλάει η σύστασή του. Η ζάχαρη που χρησιμοποιείται συνήθως είναι η κρυσταλλική λευκή, ωστόσο μπορεί να αντικατασταθεί και με άλλα γλυκαντικά, όπως μέλι, καστανή ζάχαρη κ.ά.
Στις συνταγές κάποιων συνταγών mocktail που υπάρχουν στο site μας, έχουν χρησιμοποιηθεί έτοιμα, τυποποιημένα σιρόπια. Ωστόσο, η ομάδα μας θεώρησε καλό να προτείνει για κάποια από αυτά εύκολους τρόπους παρασκευής στο σπίτι. Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το σιρόπι μας, διαλέγουμε το απλό, το μεσαίο ή πλούσιο σιρόπι ή κάνουμε αντικατάσταση της ζάχαρης με κάποιο υποκατάστατο της αρεσκείας μας.
Upgrade Your Drink
Το site αυτό δημιουργήθηκε από άτομα σαν και σένα. Ας γνωριστούμε! Είμαστε μια εθελοντική ομάδα φοιτητών και φοιτητριών που αναζητά εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, με λιγότερη κατανάλωση και κατάχρηση αλκοόλ.