Σιρόπι Ιβίσκου

Σιρόπι Ιβίσκου

Μια συνταγή: Από την ομάδα μας

υλικα

  • 4 κούπες νερό

  • 2 κούπες καστανή ζάχαρη

  • 1 κούπα ιβίσκος αποξηραμένος

  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι φρεσκοστυμμένος χυμός

Εκτέλεση

  • Βράζεις σε χαμηλή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη και τον ιβίσκο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτεις το λεμόνι και αποσύρεις από τη φωτιά.
  • Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει τουλάχιστον 30′ κι έπειτα σουρώνεις. Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 εβδομάδες.

    Γενικές συμβουλές για τα σιρόπια

    Τα περισσότερα mocktails χρησιμοποιούν ως βασική ύλη παρασκευής τους το σιρόπι ζάχαρης, απλό ή αρωματισμένο με διάφορα μπαχαρικά, λουλούδια κ.ά., τα οποία μπορείς πολύ εύκολα να προμηθευτείς στο εμπόριο.

    Το σιρόπι ζάχαρης περιέχει νερό και ζάχαρη, σε διάφορες αναλογίες, τα οποία βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει διαυγές το μείγμα. Όταν λιώσει η ζάχαρη, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν το παραβράζουμε. Αν παραβράσει χαλάει η σύστασή του. Η ζάχαρη που χρησιμοποιείται συνήθως είναι η κρυσταλλική λευκή, ωστόσο μπορεί να αντικατασταθεί και με άλλα γλυκαντικά, όπως μέλι, καστανή ζάχαρη κ.ά.

    Στις συνταγές κάποιων συνταγών mocktail που υπάρχουν στο site μας, έχουν χρησιμοποιηθεί έτοιμα, τυποποιημένα σιρόπια. Ωστόσο, η ομάδα μας θεώρησε καλό να προτείνει για κάποια από αυτά εύκολους  τρόπους παρασκευής  στο σπίτι. Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το σιρόπι μας, διαλέγουμε το απλό, το μεσαίο ή πλούσιο σιρόπι ή κάνουμε αντικατάσταση της ζάχαρης με κάποιο υποκατάστατο της αρεσκείας μας.

    Upgrade Your Drink

    Το site αυτό δημιουργήθηκε από άτομα σαν και σένα. Ας γνωριστούμε! Είμαστε μια εθελοντική ομάδα φοιτητών και φοιτητριών που αναζητά εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, με λιγότερη κατανάλωση και κατάχρηση αλκοόλ.

    Mocktails