Σιρόπι Ζάχαρης – Ζαχαρόνερο – Σιρόπι Μελιού

Σιρόπι Ζάχαρης – Ζαχαρόνερο – Σιρόπι Μελιού

Μια συνταγή: Απο την ομάδα μας

Υλικα

 • Ζάχαρη

 • Νερό
  Την ποσότητα την ρυθμίζεις ανάλογα με τα ml που χρειάζεται η συνταγή.


Εκτελεση:

 • Απλό σιρόπι: Αναλογία νερού-ζάχαρης 1:1.
 • Μεσαίου τύπου σιρόπι: Αναλογία νερού-ζάχαρης 1:1,5.
 • Πλούσιο τύπου σιρόπι: Αναλογία νερού-ζάχαρης 1:2.
 • Σε χαμηλή φωτιά βράζεις και ανακατεύεις τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει διαυγές. Προσοχή, δεν το παραβράζεις.
 • Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το αφήνεις να κρυώσει. Το σιρόπι διατηρείται σε σφραγισμένη φιάλη στο ψυγείο έως έναν μήνα.
 • Σε περίπτωση που μια συνταγή αναφέρει σιρόπι μελιού, συνήθως πρόκειται για μέλι αραιωμένο με χλιαρό νερό.

  Γενικές συμβουλές για τα σιρόπια

  Τα περισσότερα mocktails χρησιμοποιούν ως βασική ύλη παρασκευής τους το σιρόπι ζάχαρης, απλό ή αρωματισμένο με διάφορα μπαχαρικά, λουλούδια κ.ά., τα οποία μπορείς πολύ εύκολα να προμηθευτείς στο εμπόριο.

  Το σιρόπι ζάχαρης περιέχει νερό και ζάχαρη, σε διάφορες αναλογίες, τα οποία βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει διαυγές το μείγμα. Όταν λιώσει η ζάχαρη, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν το παραβράζουμε. Αν παραβράσει χαλάει η σύστασή του. Η ζάχαρη που χρησιμοποιείται συνήθως είναι η κρυσταλλική λευκή, ωστόσο μπορεί να αντικατασταθεί και με άλλα γλυκαντικά, όπως μέλι, καστανή ζάχαρη κ.ά.

  Στις συνταγές κάποιων συνταγών mocktail που υπάρχουν στο site μας, έχουν χρησιμοποιηθεί έτοιμα, τυποποιημένα σιρόπια. Ωστόσο, η ομάδα μας θεώρησε καλό να προτείνει για κάποια από αυτά εύκολους  τρόπους παρασκευής  στο σπίτι. Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το σιρόπι μας, διαλέγουμε το απλό, το μεσαίο ή πλούσιο σιρόπι ή κάνουμε αντικατάσταση της ζάχαρης με κάποιο υποκατάστατο της αρεσκείας μας.

  Upgrade Your Drink

  Το site αυτό δημιουργήθηκε από άτομα σαν και σένα. Ας γνωριστούμε! Είμαστε μια εθελοντική ομάδα φοιτητών και φοιτητριών που αναζητά εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, με λιγότερη κατανάλωση και κατάχρηση αλκοόλ.

  Mocktails